x

Ski Pamporovo 2020

oferte pentru vacante la ski in pamporovo bulgaria 2020

Despre vacanta ta la ski in Pamporovo

Meniu/Filtre

Statiunea Pamporovo este cea mai insorita dintre statiunile bulgare, bucurandu-se de zile cu soare in cea mai mare parte a iernii. Padurile sale de pin asigura un peisaj deosebit, facand statiunea sa fie populara pentru turisti atat vara cat si iarna.

Localizata in inima muntilor Rhodopi, in provincial Smolya din sudul Bulgariei asezarea este bine pazita de munti iar profilul bland al acestora faciliteaza schiatul la nivel de incepator. Altitudinea muntilor in zona statiunii este de 1620 de metri, iar cel mai inalt varf din zona are 1928 de metri, cu cateva sute peste statiunea de vacanta.

Distanta dintre Pamporovo si Sofia este de 260 de km, iar daca treceti prin Plovdiv veti avea 85 km de batut pana la Pamporovo.

Partiile si conditiile de ski din Pamporovo

Partiile practicabile pentru turisti de toate varstele din Pamporovo insumeaza 37 de km, locatia fiind faimoasa pentru cat de prietenoasa este cu incepatorii. Zapada este asigurata aici de 80 de tunuri care acopera 90% din partii, iar telescaunul cu sase locuri are grija sa nu se formeze cozi la urcarea pe partie.

Peste 100 de instructori poligloti isi asteapta elevii anual in Pamporovo, gata sa ii initieze in tainele sporturilor de iarna.

Pentru pasionatii de snowboard aici exista o partie de half-pipe lunga de 100 de metri si o pista nocturna luminata de leduri, care impreuna aduc satisfactie garantata oricarui sportiv sau pasionat.

Iarna aici este blanda, cu 150 de zile de ninsoare si 120 de zile de soare, temperatura medie fiind in jur de -3°.

Dupa ski

Pentru ca turismul aici este variat, in Pamporovo exista o gama larga de baruri, restaurante si cluburi unde puteti merge seara, dupa ski, in functie de preferinte.

Puteti beneficia de happy hours la baruri deseori seara, iar DJ-ii din cluburi vor pune hituri binecunoscute pentru placul tuturor turistilor. De mentionat este ca nu exista tarife de intrare in barurile si cluburile din Pamporovo.

Cateva dintre localurile cele mai recomandate sunt The White Hart, Dak’s Bar si Night Flight.

Unde mergem?

Daca va doriti sa si vizitati imprejurimile in afara de schiat si snowboard, aveti destule variante de plimbare in zona Pamprovo:

  • Orasul Smolyan, la 15 km de Pamporovo, o asezare istorica cu o bogatie naturala deosebita (lacuri, stanci, parcuri nationale, trasee montane) si de asemenea cu numeroase obiective istorice si culturale;

  • Manastirea Bachkovo, a doua cea mai mare manastire din Bulgaria, localizata la 10 km de Asenovgrad, in vestul muntilor Rhodopi, dateaza din secolul 14 si a fost construita de un militar georgian care servea armata Imperiului Bizantin;

  • Oraselul Chepelare, situat intr-o vale centrala a muntilor Rhodopi, la 10 km de Pamporovo, ofera cea mai lunga pista de ski din Bulgaria;

  • Statiunea Devin, faimoase pentru apele sale minerale, situata la 35 km de Pamporovo, ofera facilitati de tratament balneo-climateric si piscine cu ape minerale in aer liber.

  • Regiunea Trigrad, faimoasa pentru pesterile „Yagodinska” si „Gatul Diavolului”.


"Am fost impresionata de mesajele pe care le-am primit la venire si plecare din partea agentiei si de profesionalismul Ana-Mariei."

- Popescu, director, 48 ani | Impresii despre Travel Planner >>

Ski Bulgaria a obținut nota 6.71 pe baza a 514 impresii.